Ardrinane, Annascaul, Co. Kerry
+353 87 6745261
info@deteljica.eu

O nas

O slovensko-irskem društvu Deteljica

Slovensko-Irsko društvo Deteljica je več kot le združenje. Je srce skupnosti Slovencev in prijateljev Slovenije ter Irske, ki živijo in delujejo na Irskem. Oživelo je 8. februarja 2022, ne le kot spomin na velikega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna, ampak tudi kot simbol združevanja in kulture. Naše poslanstvo presega meje dveh držav, saj se osredotoča na povezovanje ljudi, deljenje kulturne dediščine in krepitev skupnosti.

Naše poslanstvo

Deteljica ni le društvo, ampak misija. Strmimo k temu, da postanemo trdno vezivo med Slovenci, ki živijo na Irskem, ter njihovimi prijatelji in družinami. Naš cilj ni zgolj ohranjanje slovenske kulture in jezika, ampak tudi ustvarjanje mostu med dvema različnima, a podobnima kulturama. Verjamemo v moč prijateljstva, sodelovanja in timskem delu, ki se odraža v vseh naših aktivnostih.

Naše delovanje

Od začetka svoje poti smo svoje aktivnosti razširili od zgolj kulturnih dogodkov do poslovnih srečanj in izobraževanja. Trenutno aktivno širimo svojo člansko bazo, ki ima zdaj več kot 900 članov. Povezani smo z različnimi organizacijami in stremimo k dolgoročnemu sodelovanju z vsemi, ki delijo našo vizijo. Na Irskem živi in dela še veliko več Slovencev, in če koga poznate, ki išče povezavo, vas vabimo, da mu posredujete naše stike.

Vizija za prihodnost

Naša vizija je postati dolgotrajna organizacija z močno člansko bazo in visoko motivacijo za promocijo naše matične države ter ohranjanje slovenske kulture na Irskem. Ne stremimo zgolj k ohranitvi dediščine, temveč tudi k njenemu širjenju in razvoju, da bi naša kultura cvetela in rasla v srcih ljudi po vsem svetu.

Vabimo vas, da se pridružite našemu društvu, spoznate naše člane in se udeležite naših dogodkov. Pridružite se nam pri tej navdihujoči misiji, da združimo Slovence na Irskem in po vsem svetu. Za več informacij in sodelovanje obiščite našo Facebook stran in Facebook skupino Slovenci na Irskem.