Ardrinane, Annascaul, Co. Kerry
+353 87 6745261
info@deteljica.eu

11.11.23 – Martinovanje v Tralleju

11.11.23 – Martinovanje v Tralleju

obesek 20. avgusta, 2023 0 Comments

Martinovanje, slovenski praznik vina, je priložnost, ki jo Slovenci po svetu ne smejo zamuditi. Tradicionalno ga praznujemo 11. novembra.

Kdaj in kje?

  • Datum: 11. november 2023
  • Kdaj? Ob 16. uri
  • Kraj: Grand hotel, Tralee, Co.Kerry


PROSIMO, POTRDITE UDELEŽBO NA E-MAIL info@deteljica.eu.

Kaj je Martinovanje? Martinovanje ni le praznik vina, temveč tudi praznik prijateljstva, kulture in dediščine. To je dan, ko mošt postane vino, ko se ljudje zberejo, da se spomnijo svetega Martina in počastijo jesensko bero. Za Slovence ima ta dogodek poseben pomen, saj združuje sodelovanje, druženje in praznovanje bogate kulturne zgodovine.

Kaj lahko pričakujete? Na našem druženju boste imeli priložnost poskusiti različne slovenske specialitete, kot so prekmurska gibanica, kranjska klobasa, in seveda, vrhunska slovenska vina. Pridružite se nam pri degustaciji, obogateni z živo glasbo in pripovedovanjem zgodb, ki se skrivajo za vsako steklenico.

Zakaj je to pomembno za Slovence na Irskem? Druženje Slovencev na Irskem je več kot le prijeten čas – je priložnost za povezovanje, mreženje in ohranjanje slovenske kulture v tujini. Skupaj bomo negovali vezi med našimi ljudmi in se spomnili, da je moč v prijateljstvu, sodelovanju in skupnem praznovanju.

Pridružite se nam! To bo čudovita priložnost za povezovanje s slovensko skupnostjo na Irskem, spoznavanje novega in praznovanje s starimi prijatelji. Pridite, odkrijte in uživajte v najboljšem, kar Slovenska kuhinja in vinarstvo ponujata.

Veselimo se srečanja z vami! Vaše Slovensko-Irsko društvo Deteljica