Ardrinane, Annascaul, Co. Kerry
+353 87 6745261
info@deteljica.eu

Limerick Riverfest

Limerick Riverfest

obesek 1. maja, 2023 0 Comments

1. Maj, 2023 – LIMERICK RIVERFEST: Druženje, zabava in dobrodelnost

Pretekli vikend je bila Limerick reka prizorišče čudovitega dogodka, kjer je srce slovenske skupnosti na Irskem zaživelo v polnem sijaju. Limerick Riverfest 2023 je bil več kot le festival; bil je simbol združevanja, zabave in dobrodelnosti, ki ga je organiziralo naše društvo Deteljica.

Dobrodelno plavanje v reki Shanon

Poudarek dogodka je bil dobrodelno plavanje v reki Shanon, kjer smo se slovenske članice in člani društva potopili v vode reke za dober namen. Plavanje ni bilo le adrenalinsko doživetje, ampak je bila tudi priložnost za zbiranje sredstev za potrebujoče v lokalni skupnosti.

Slovenci skupaj na Irskem

Dogodek je bil odlična priložnost za druženje Slovencev, ki živijo in delajo na Irskem. Skupaj smo uživali v glasbi, hrani in kulturi, delili izkušnje in se spoznavali. Za mnoge udeležence je bila to prva priložnost za srečanje z drugimi Slovenci na Irskem, kar je še dodatno okrepilo pomen dogodka.

Hvala vsem!

Velika zahvala gre vsem, ki ste prispevali k uspehu tega vikenda, bodisi kot udeleženci, prostovoljci ali podporniki. Vaša prisotnost, energija in pomoč so naredili ta dogodek nepozaben.

Za konec se zahvaljujemo še Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu za podporo društvu Deteljica. Vaša podpora je ključnega pomena za naše delovanje in povezovanje Slovencev na Irskem.