Ardrinane, Annascaul, Co. Kerry
+353 87 6745261
info@deteljica.eu

29.9.23 – Festival hrane v Dinglu

29.9.23 – Festival hrane v Dinglu

obesek 21. avgusta, 2023 0 Comments

Kdaj in kje?

  • Datum: Petek, 29. september – Nedelja, 1. oktober 2023
  • Kraj: Dingle, Co. Kerry, Irska
  • Organizator: Dingle Food Festival

Pridružite se nam na Festivalu hrane v Dingle, kjer bodo v ospredju kulinarične specialitete in kulturna izmenjava. Slovensko-irsko združenje Deteljica vas vabi na dogodek, kjer bodo okusi Slovenije in Irske združeni v enkratno kulinarično izkušnjo.

Pod imenom “Zeleni utrip srca” oziroma “the Green Heartbeat” bomo raziskovali povezavo med naravo in kulinariko. Naša stojnica bo odsev obeh dežel, kjer se bo prepletala zelena Slovenija z irskimi lepotami.

Naša stojnica bo simbolizirala živahnost obeh dežel, kjer se zelena pokrajina Slovenije prepleta z lepoto Irske. Ta kombinacija slavi naše skupne izkušnje, rast in povezanost – pravi poklon vrednotam, ki nas povezujejo.

 
S ponosom se bomo kot edina država članica EU predstavili na Festivalu hrane v Dinglu, kjer bo več kot 50 različnih stojnic in 40 degustacijskih postajank za okušanje raznolikih jedi.
 
Odkrijte raznolikost tradicionalnih slovenskih jedi in irskih kulinaričnih specialitet. Uživajte v okusih, navezujte stike in se prepustite kulinaričnim doživetjem.
 
Aleš Jevtič bo vodil degustacijo slovenskih vin, Ines Zdešar pa poskrbela za kulinarične užitke!

Z veseljem sporočamo, da nam bodo na pomoč priskočili prijatelji iz Slovenije, Berlina, Velike Britanije in Irske.
Zelo se veselimo srečanja z vami na Festivalu hrane v Dinglu, kjer bomo skupaj uživali v prepletanju različnih okusov in kultur. Z vašo prisotnostjo bo dogodek še bolj poseben.

Za vse, ki imate radi slovensko vino, smo pripravili posebno degustacijo:
Slovenian wine & food pairing. Vstopnice so na voljo na Eventbrite.

Lep pozdrav,
Deteljica